Julian van der Linden

Julian van der Linden(2001) speelt al sinds zijn zevende jaar saxofoon. Hij heeft een opleiding gevolgd op de Jong Talent School  aan het Conservatorium in Den Haag en op de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. Momenteel studeert Julian Klassiek Saxofoon aan het Conservatorium in Utrecht.

Julian heeft in 2014, 2016 en 2018 de landelijke halve finale van het Prinses Christina Concours bereikt. Hierdoor heeft hij al heel veel optredens mogen doen op diverse locaties. Zo heeft hij solo optredens gedaan met het Gelders Fanfare Orkest en het Zomer Orkest Nederland.

In 2018 ontving Julian de titel Classic Young Master waardoor hij een tweejarig individueel coaching traject mag volgen, alsmede de Publieks Award, die een geheel georganiseerd solo concert opleverde.

In 2019 heeft hij met zijn pianist Matthijs Jongen tijdens het European Saxophone Forum in Polen een derde prijs behaald.

Julian heeft een workshop gevolgd van Leo van Oostrom en masterclasses gekregen van Johannes Thorell, Nicola Mogavero, Arno Bornkamp, Silvio Zalambani, Carl-Emmanuel Fisbach, Philippe Portejoie, Joe Murphy en een jazz masterclass van Marc Scholten.

Vanaf 2010 speelde hij bij Muziekvereniging De Bazuin in Oud-Beijerland. Ook heeft hij vanaf 2013 gedurende twee seizoenen bij het JongjongNBE gespeeld en speelde Julian vanaf 2017 twee seizoenen  bij het JongNBEwest.

Daarnaast speelt Julian sinds 2017 met zijn eigen blazersensemble ‘High Five’. Dit ensemble bestaat uit een vijftal zeer getalenteerde muzikanten dat een zeer gevarieerd programma brengt.

Ook speelt hij sinds 2018 in het Artez HKU Saxofoon Orkest.

www.julianvanderlinden.nl

 

 

Daphne Wesseling

 

Daphne Wesseling (1998) begon op 6 jarige leeftijd op de blokfluit. Toen Daphne 7 jaar was startte ze met het saxofoon spelen bij muziekvereniging Orpheus in Bathmen. Daar kreeg zij les van Agnes Winters via kunstcentrum De Leeuwenkuil in Deventer. In 2014 ging Daphne lessen volgen bij Emile van der Peet en tegelijkertijd bij Linda Arnoldus. Dit deed ze tot aan haar eerste les op het conservatorium.

 In 2016 Is ze toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium. Hier studeerde ze bij Johan van der Linden. Na een jaar vooropleiding en het behalen van haar Havo diploma is Daphne toegelaten op het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Waar ze momenteel klassiek saxofoon studeert. Tijdens haar vakopleiding volgt ze lessen bij Johan van der Linden. Naast haar vakopleiding volgde Daphne ook directielessen bij Fried Dobbelstein en Joost Smeets aan het ArtEZ Conservatorium.

Naast saxofoon- en theorielessen geven is Daphne ook actief als uitvoerend saxofoniste. Zo heeft zij al veel concerten gegeven met orkesten, ensembles en als solist. Ook heeft zij hier al meerdere prijzen mee behaald waaronder optredens bij NPO Radio 4 en een tweede prijs op het Wereld Muziek Concours.

Daphne heeft onder andere masterclasses gevolgd bij: Ryo Noda,  Alain Crepin, Nicolas Prost, Lev Pupis, Carl-Emmanuel Fisbach, Aysa Fateyeva en Silvio Zalambani.